Hvordan håndterer vi backup af data?

Hvis du nogensinde har prøvet at arbejde på en fil, der lukker ned uden at blive gemt – så ved du, hvor irriterende det er, når man ikke har backup. Her Envo IT hjælpe dig med at komme dette i forkøbet

Vær sikker på, at din virksomhed altid kan komme tilbage efter et angreb på jeres online data

Forestil dig så, at det er alt data i hele din virksomhed, der er forsvundet: Kundelister, ordrer, website og vigtige dokumenter.

Med andre ord – du fortryder aldrig at have taget en backup af din kritiske data. For står du en dag med håret i postkassen, så kan det blive rigtig dyrt og grimt, hvis din organisation har sparet sikkerhedskopieringen væk.

Brug for hjælp? Hos ENVO IT arbejder vi professionelt med IT-sikkerhed og backup-løsninger.

Microsoft CoPilot: Nærbillede af person, der arbejder på en bærbar

Hvorfor skal du sørge for at have backup af dine Azure- og Office 365-løsninger?

At lave backup handler først og fremmest om at beskytte sig selv mod tab af data. Det kan være en medarbejder, der ved et uheld kommer til at slette noget vigtigt, eller at du bliver udsat for et hacker-angreb, der sletter eller krypterer dine data, som vi desværre ser oftere og oftere. Vi hjælper dig med offline- og online backup, så du er sikret når uheldet er ude i stor eller mindre skala.

Skulle ovenstående ske kan vi med en backup hjælpe med hurtig genopretning af datatab. En backup er altså en slags forsikring, der opretholder forretningskontinuitet og minimere nedetid, der ellers kunne have store økonomiske konsekvenser.

Mange tror at Office 365 har en indbygget backup, men det er en misforståelse. Det eneste Microsoft Office har, er en ‘retention’, der gemmer filer i op til 30 dage efter sletning. Men hvad hvis du først opdager fejlen, når der er gået 30 dage? Retention hjælper heller ikke, hvis der slettes centrale SharePoint-data.

Hos ENVO IT hjælper vi virksomheder i hele landet med effektiv datasikkerhed og beskyttelse af data gennem sikkerhedskopieringer af bl.a. Azure- og Office 365-løsninger. Hvis uheldet er ude, kan vi således hjælpe med hurtig gendannelse af data, så din forretning kan fortsætte med mindst muligt tab.

Hvad er forskellen mellem offline backup og online backup?

Det kan være svært at gennemskue forskellene på offline backup vs. online backup. Her har vi samlet fordele og ulemper ved begge løsninger:

Fordele og ulemper ved offline backup

Med en offline backup-løsning kommer sikkerhedskopieringen til at ligge offline, så der ikke er andre end de relevante, som har adgang til backuppen. Fysisk kan backuppen stå placeret på f.eks. kontoret, i kælderen eller i et fysisk datacenter.

Offline backup er ofte ideel for dem, der ikke har brug for komplekse løsninger. Det er en pålidelig løsning, hvor du som bruger har fuld kontrol over, hvor og hvordan data opbevares, og hvem der har adgang.

Den forøgede sikkerhed ved offline backup er, at det er afkoblet en internetforbindelse, hvilket eliminerer risikoen for at uvedkomne får adgang til de data, der er din forsikring. Backuppen er også også immun over for cyberangreb, da dataene ikke er tilgængelige online.

Offline backup har dog også sine ulemper, såsom risiko for fysisk skade, behov for manuel håndtering eller potentielt højere engangsudgifter til køb af hardware. Derfor vælger mange en kombineret tilgang, hvor de bruger både offline og online backup for at udnytte fordelene ved begge metoder.

Microsoft Copilot øger effektiviteten. Få et tilbud på denne ydelse

Det er sårbart at lægge sin IT i andres hænder. Hør her, hvad vores eksisterende kunder synes om samarbejdet med os:

Det synes vores kunder om os
quote-svg

Vi er meget tilfredse med ENVO IT, fordi de er så kompetente, holder dét, vi aftaler – og altid er klar til at hjælpe, når vi har brug for det.

Niels Feder-Sværdpiil @ GANNI$

Niels Feder-Sværdpiil
IT Operations Manager, GANNI

quote-svg

ENVO IT er garant for kvalitet og professionalisme. De holder et konsekvent højt serviceniveau, og evner altid at sætte kunden i centrum i en sådan grad at man ofte glemmer at de også har andre kunder. Deres konsulenter er flinke og imødekommende og derfor meget vellidte hos os.

Rune Axelstad Petersen @ Iron Pump

Rune Axelstad Petersen
CIO, IRON Pump

FAQ

Vælger du online backup, så ligger dine data sikkerhedskopieret på en eller flere servere, der er placeret væk fra virksomheden, men giver til gengæld en skalérbar og fleksibel løsning,

Online backup giver en automatiseret sikkerhedskopiering, hvilket minimerer risikoen for menneskelige fejl. Udbydere holder teknologien opdateret og sikkerheden stram

Med backup i skyen kan brugere nemt få adgang til at gendanne deres data fra enhver lokation med internetforbindelse, hvilket giver en høj grad af fleksibilitet. Online backup er samtidigt let at skalere, hvilket gør det velegnede til både små og store organisationer, og fjerner behovet for at investere i fysisk backup-hardware.

Udfordringen kan være, at online backup kræver en stabil internetforbindelse og kan medføre løbende omkostninger. Der er uundgåelig sikkerhedsrisiko, da data er lagret eksternt og kan være mål for cyberangreb. For virksomheder med store datamængder kan styringen af online backup være kompleks – men det kan løses med hjælp fra IT-specialister. Kontakt os og hør mere om, hvordan vi hjælper med komplekse backupløsninger for større organisationer.

Men hvad nu, nu hvis vores backup-data bliver hacket? Hos ENVO IT kan vi hjælpe dig med at forstærke sikkerheden af backup-data mod hacking.

Vi kan bl.a. implementere kryptering, hjælpe jer med at opsætte stramme adgangskontroller og to-faktor autentificering. Derudover er vores offline backup et fantastisk supplement til at have en dyb forsikring i de værste tilfælde.

Vi kan desuden udføre regelmæssige sikkerhedstjek og sikre at backup-systemerne er opdaterede døgnet rundt. Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe netop jer med at beskytte data mod uautoriseret adgang og sikre, at backups forbliver sikre og tilgængelige.

Compromise Assessment

APT-scanneren er en kernekomponent i vores compromise assessment service. Med scannerens resultater er det muligt for vores cybereksperter at opspore kompromitterede systemer på en effektiv og pålidelig facon. Kontakt os og hør mere.

APT-scanning

En APT-scanning er relevant for alle virksomheder, der mistænker hackere for at være indenfor porten. Hos ENVO IT hjælper vi med at se, om nogen er inde i systemet – og hvordan vi får dem væk. Kontakt os og hør mere.

Selvom du arbejder målrettet med IT-sikkerhed, så kan du være uheldig og blive kompromitteret eller udsat for et hackerangreb. Med en backup forsøger vi at sænke de forretningsmæssige konsekvenser, et datatab ellers ville have.

Hacking kan være mange ting, som f.eks. organiseret kriminalitet og økonomisk svindel. Her kan bagmændene forsøge at give sig selv administratorrettigheder, så de i yderste konsekvens kan kryptere forretningskritiske data og forhindre essentielle systemer i at fungere, hvis du ikke betaler.

I nærmest alle tilfælde kan en backup hjælpe dig med at minimere skaderne.

Vores partnere til backup: Keepit og Synology C2

 

Der er mange måder at lave backup på. Hos ENVO IT samarbejder vi med to kompetente partnervirksomheder Keepit og Synology C2.

Med Keepit kan vi sikre, at vores kunders Office 365-data beskyttes og gemmes mere end ét sted. Keepit kommunikerer nemlig direkte med Office 365 og sørger automatisk for at sikkerhedskopien bliver placeret i to eller flere hostingcentre. Hvis der bliver behov for det, kan slettet eller redigeret data hurtigt gendannes. Og du skal ikke bekymre dig om tiden – din kritiske data kan gemmes lige så længe, det ønskes.

C2 Backup for Business er en sikker og centraliseret cloud-platform til beskyttelse af data. Platformen giver os mulighed for at sikkerhedskopiere og administrere data på Windows-pc’er og servere, Mac-enheder samt Microsoft 365 cloud-tjenester.

Systemet er fleksibelt, og vi kan tildele brugerroller og styre tilladelser til både backup og gendannelse. Samtidigt sikrer aktiv overvågning, at vi modtager alarmer ved unormale hændelser. Hvis uheldet indtræffer, kan du vælge at gendanne hele systemet eller downloade specifikke filer eller mapper.

Kontakt ENVO IT, så hjælper vi med at sammensætte en backupløsning, der passer bedst til dine behov.

Kontakt Envo IT
Microsoft Copilot på Mac

Er du interesseret i online eller offline backup?

Hos ENVO IT hjælper vi dig med at komme godt i gang. Har du ikke en backupløsning, så hjælper vi dig med alt, hvad det indebærer. Lyder det relevant for dig og din virksomhed? Kontakt ENVO IT for at høre mere om, hvordan du får integreret en online- eller offline-backupløsning i jeres organisation.
Christian Carlsen Partner, IT-Konsulent

    Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores betingelser for behandling af dine personoplysninger.