Den gode business case i at lade medarbejderne vælge selv…

Virksomhedens IT-platform behøver ikke være en enten-eller-løsning. Hvis du giver medarbejderne valget mellem PC og Mac, kan det gøre noget ved arbejdsglæden og effektiviteten.

78% arbejder mere effektivt

Ifølge en PwC-undersøgelse mener 78 procent af millennials, at adgangen til deres foretrukne teknologiprodukter på arbejdspladsen vil betyde, at de kan udføre deres arbejde mere effektivt.

Det er næppe overraskende, at millennials har specifikke forventninger til, hvordan teknologi bruges på arbejdspladsen. Millennials forventer, at de teknologier, der styrker deres privatliv, også skal drive kommunikation og innovation på arbejdspladsen.

Det stiller krav til virksomhederne, der må tage gamle mønstre op til genovervejelse – både for at fastholde og tiltrække arbejdskraft.

 

3 ud af 4 ville vælge Apple

En Jamf Employee Choice-undersøgelse afslører, at tre ud af fire medarbejdere ville vælge Apple-produkter på arbejdet, hvis de fik valget.

Undersøgelsen viser, at når de ansatte får valget, foretrækker de Apple. De adspurgte i undersøgelsen angiver Apples brugervenlighed som den vigtigste grund til at vælge Mac som deres foretrukne arbejdsenhed. Flere og flere medarbejdere vælger Apple-enheder til på arbejdet, fordi Apple er det, de foretrækker i deres hverdag.

Undersøgelsen afslører også en generationskløft i computervalg.
Medarbejdere mellem 18 og 54 år vælger i overvældende grad Mac, mens medarbejdere på 55 år og derover er mere trygge ved at bruge pc’er.
Men når de får et valg af mobile enheder, vælger næsten 80 procent af alle aldersgrupper iOS sammenlignet med kun 18 procent, der vælger Android. Det står dog klart, at uanset alder, så bliver arbejdsgiverne belønnet med større produktivitet, når medarbejderne får lov til selv at vælge hvad de vil arbejde på.

Mo taler i tlf

Det behøver ikke være enten eller

Mange organisationer er bygget op omkring den ene eller den anden platform, men det er mere en vane end en logik. For du kan udføre det samme arbejde i de samme programmer på begge platforme, så der er ingen grund til at hæmme medarbejdernes produktivitet ved at tvinge dem til at arbejde med en platform, de ikke er vant til at arbejde med.

Lige nu er det arbejdstagers marked, hvor mange kan vælge og vrage blandt jobs. Derfor er det en stor fordel at lade medarbejderne vælge frit mellem PC og Mac, hvis man vil gøre sig attraktiv som virksomhed

Mac iPhone og blomst

Integrer Macs i dit Microsoft-miljø

Med Apple Device Management hjælper vi dig med, på kun 3 dage, at få styr på din virksomheds Mac-enheder, på lige fod som dine Microsoft-enheder.

De Mac-enheder der i dag ikke er administreret i et mangement system, kan du hurtigt og nemt få administreret, og integreret i dit Microsoft-miljø, således du bl.a. sikrer at det kun er de der bør have adgang til din virksomheds systemer og data, der har det.
Du får kontrol over hvilke enheder der bruges af hvem, og hvilke ansatte der har adgang til forskellige systemer og data.

Læs mere om Apple Device Management
Macbook, iPhone og iPad
Så nemt er det
Trin 1

Analyse og design

– Vi taler med din IT-afdeling og/eller udvalgte medarbejdere (foregår remote), for bedst muligt at kunne identificere jeres behov.

– Vi kortlægger hvilken software, nødvendige politikker og øvrige påkrævede opsætninger der er behov for (fx. WiFi og lignende.)

Trin 2

Valg af management system

I samråd med jer, vælger vi hvilket mangement system der vil være ideelt for jeres virksomhed. Vi har partnerskaber med bl.a. Microsoft, Jamf, Addigy, Kandji og Mosyle.

Trin 3

Konfiguration

Vi hjælper med opsætningen af det valgte Apple Device Management system, de valgte programpakker, konfigurationsprofiler (til fx WiFi, Printere) og lignende.

Samlet pris:
19.995 Kr.
Prisen inkluderer alt nævnt i de tre ovenstående trin. Vi bruger 3 dage, også er dit Apple-miljø opsat og igang.
Case

VisitDenmark

VisitDenmark gav sine medarbejdere det frie valg af arbejdsredskab – med hjælp fra ENVO IT.
Mac eller PC? Valgfrihed giver medarbejderne større arbejdsglæde

VisitDenmarks ca. 100 medarbejdere har siden efteråret fået mulighed for at skifte PC’en ud med en Mac.

Cirka en tredjedel af medarbejderne har på nuværende tidspunkt valgt at skifte til Mac. Det gælder især den yngre gruppe af medarbejdere.

»Vi oplever en større tilfredshed blandt medarbejderne, og i forhold til support kan det også blive en fordel, at Mac-brugerne føler sig hjemme i Apples univers og dermed bedre kan løse nogle problemer selv,« siger han og tilføjer:

En af de VisitDenmark-medarbejdere, der skiftede PC’en ud med Mac, er Senior Projektleder Lene Hylleberg.

»Jeg blev super glad, da vi fik mulighed for at vælge, og jeg var ikke i tvivl. I mit arbejdsliv har jeg både arbejdet med PC og Mac, men privat bruger jeg iPhone, Mac og iPad, og det har altid været langt mere intuitivt for mig at arbejde med Apples styresystem. Det går langt hurtigere, når jeg skal forberede præsentationer og workshops, og følelsen af at være effektiv betyder helt sikkert noget for arbejdsglæden,« siger hun.

Apple Autoriseret Forhandler & Consultant Network

Interesseret i at komme i gang?

Lad en af vores Apple Specialister ringe dig op, så vi kan vende dine muligheder.
Mark Lajer
Mark Lajer Partner, Apple Specialist    Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores betingelser for behandling af dine personoplysninger.